20. března 2015

Konzultační materiál ČNB - Interní metodika ČNB určená pro účely přezkumu a vyhodnocování rizika koncentrace svrchovaných expozic

Česká národní banka (ČNB) zveřejnila konzultační materiál Interní metodika ČNB určená pro účely přezkumu a vyhodnocování rizika koncentrace svrchovaných expozic, včetně odůvodnění. 

Cílem tohoto konzultačního materiálu je (1) představit připravovaný mikroobezřetnostní dohledový nástroj ke zmírnění rizik vznikajících z nadměrné koncentrace expozic úvěrových institucí vůči svrchovanému sektoru, (2) transparentní cestou zapojit do procesu přípravy instituce, jichž se připravovaná metodika ČNB může přímo či nepřímo dotýkat, a (3) získat připomínky, návrhy a podněty ke zvolenému řešení. 

Odpovědi na otázky a případně další podněty a návrhy lze zasílat na adresu financial.stability@cnb.cz (předmět: „interní metodika ČNB“) nebo písemně na adresu: Česká národní banka, Samostatný odbor finanční stability, Na Příkopě 28, 115 03, Praha 1, a to do pátku 10. dubna 2015. Kontaktní osobou pro dotazy ke konzultačnímu materiálu je Zlatuše Komárková, +420 224 412 969 a +420 732 452 879, zlatuse.komarkova@cnb.cz.

Na tomto odkazu naleznete konzultační materiál Interní metodika ČNB určená pro účely přezkumu a vyhodnocování rizika koncentrace svrchovaných expozic včetně odůvodnění

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.