7. listopadu 2014

Konzultace EBA k návrhu Obecných pokynů týkajících se standardizace terminologie poplatků v souvislosti s platebními účty

Evropský orgán pro bankovnictví (European Banking Authority, EBA) zahájil dne 5. listopadu 2014 veřejnou konzultaci k návrhu Obecných pokynů týkajících se standardizace terminologie poplatků v souvislosti s platebními účty a  národních prozatímních seznamům nejreprezentativnějších zpoplatněných služeb spojených s platebním účtem.

Směrnice o platebních službách (Směrnice 2014/92/EU, PAD) požaduje, aby orgán EBA vyvinul standardizovanou terminologii a informační dokumenty k platebním účtům retailových klientů v EU. Technické standardy, které budou vytvořeny následně, umožní spotřebitelům učinit lépe informované rozhodnutí při výběru poskytovatele služeb spojených s platebním účtem.

Cílem směrnice je sjednotit nejdůležitější terminologii na úroční členských států a EU. Budou zavedeny šablony pro prezentaci informací o poplatcích účtovaných poskytovateli platebních služeb (payment service providers, PSPs). Za tímto účelem jmenují členské státy příslušné orgány, které sestaví prozatímní seznam nejméně deseti a nejvýše dvaceti nejreprezentativnějších zpoplatněných služeb spojených s platebním účtem, které jsou nabízeny na vnitrostátní úrovni alespoň jedním poskytovatelem platebních služeb.  

Příspěvky a komentáře lze zasílat do 9. ledna 2015 prostřednictvím webového formuláře

Na tomto odkazu naleznete konzultační návrh Obecných pokynů
Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu EBA k tomuto tématu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.