25. září 2014

Konzultace EBA k návrhům Obecných pokynů k implementaci nástrojů řešení krize

Evropský orgán pro bankovnictví (European Banking Authority, EBA) vydal dne 24. září 2014 tři konzultační dokumenty k návrhům Obecných pokynů týkajících se Směrnice 2014/59/EU (Bank Recovery and Resolution Directive, BRRD).
Cílem těchto Obecných pokynů je usnadnit implementaci nástrojů k řešení krizí bankovního sektoru EU. Jsou zaměřeny na podporu konvergenčních postupů mezi orgány členských států příslušnými k řešení krize tím, že poskytují komplexní pokyny, na základě kterých, by měly dohledové autority při řešení krizí postupovat.

Tyto Obecné pokyny lze rozdělit do dvou skupin, které budou konzultovány v rozdílných etapách. První skupina zahrnuje pokyny týkající se nástrojů převodu činnosti a pokynů k nástrojům oddělení aktiv (asset separation tool). Obě skupiny se vztahují k implementaci nástrojů zmírňujícím omezení vyplývající z evropských pravidel hospodářské soutěže a transparentnosti v souvislosti se státní podporou. Jejich záměrem je vyvážení těchto omezení s cílem nastolení efektivního režimu řešení krizí.

Druhá veřejná konzultace zahrnuje Obecné pokyny k potřebným službám (necessary services), které definují minimální seznam potřebných "kritických" služeb, které mohou orgány příslušné k řešení krize požadovat od instituce v režimu řešení krize.

Příspěvky a komentáře lze zasílat do 22. prosince 2014 prostřednictvím webového formuláře:


Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu EBA k tomuto tématu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.