2. června 2014

Konzultace EBA k návrhu ITS a RTS hodnocení interních přístupů pro kalkulaci kapitálových požadavků k úvěrovému a tržnímu riziku

Evropský orgán pro bankovnictví (European Banking Authority, EBA) spustil dne 28. května 2014 veřejnou konzultaci o návrhu implementačních technických standardů (ITS) a regulatorních technických standardů (RTS) za účelem specifikace evropského rámce pro provádění ročního dohledového hodnocení interních přístupů pro kalkulaci kapitálových požadavků k úvěrovému a tržnímu riziku (RWAs). 

ITS obsahují:
  • seznam benchmarkových hodnocení pro úvěrové a tržní riziko na základě nedávných zjištění EBA;
  • šablony, definice a IT řešení, které budou požadovány po evropských bankách při reportování výsledků jejich kalkulací kapitálových požadavků.
RTS definují: 
  • obecné společné benchmarky pro úvěrová a tržní portfolia, které mají dohledové autority používat při posuzování kvality interních přístupů. Tyto benchmarky mají odhalovat výrazné rozdíly v RWAs a významná a systémová podhodnocení kapitálových požadavků;
  • postupy pro sdílení výsledků hodnocení interních přístupů, provedených příslušnými dohledovými autoritami ve spolupráci s EBA a dalšími dohledovými orgány.
Příspěvky a komentáře lze zasílat do 19. srpna 2014 prostřednictvím tohoto webového formuláře

Návrh ITS a RTS byl vytvořen na základě ustanovení článku 78 směrnice CRD IV (Directive 2013/36/EU).

Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu EBA k tomuto tématu
Na tomto odkazu naleznete konzultační dokument k návrhu ITS a RTS (přílohy konzultačního dokumentu jsou dostupné z tiskové zprávy EBA)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.