29. ledna 2014

MFČR zahájilo konzultace ke změnám právní úpravy některých oblastí kapitálového trhu

Ministerstvo financí (MFČR) vydalo dne 27. ledna 2014 tři konzultační dokumenty týkající se právní úpravy některých oblastí kapitálového trhu.

1) Fondové podnikání - cílem toho konzultačního materiálu je představit vybraná témata k případné úpravě oblasti obhospodařování a administrace investičních fondů. Návrhy vychází z poznatků praxe. Lze mít za to, že další zpřesnění normativního textu nebo rozšíření již zavedených institutů v oblasti fondového podnikání může dále podpořit fungování českého kapitálového trhu a posílit atraktivitu českého práva v této oblasti. 


2) Dluhopisy - cílem toho konzultačního materiálu je představit vybraná témata k případné úpravě dluhopisového práva. Návrhy vychází z poznatků praxe. Cílem samotných změn je další podpora fungování dluhopisové úpravy, které posílila novela č. 172/2012 Sb.


3) Vybrané procesní otázky kapitálového trhu - cílem toho konzultačního materiálu je představit „procesní“ témata, která v dílčích aspektech mohou představovat nedůvodnou administrativní zátěž pro adresáty. Návrhy vychází z poznatků praxe. Případné korekce normativní úpravy by měly vést k zatraktivnění českého práva kapitálového trhu a k usnadnění některých řízení (zejména těch zahajovaných na žádost) a posílení principu good governance. 


Vyjádření a připomínky ke všem uvedeným konzultačním dokumentům je možno zaslat na adresu kapitalovy.trh@mfcr.cz do 3. března 2014.

Zdroj: MFČR

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.