30. července 2013

Konzultace EBA k RTS stanovících třídy nástrojů pohyblivé složky odměny

Evropský orgán pro bankovnictví (European Banking Authority, EBA) vydal dne 29. července 2013 konzultační dokument k návrhu regulačních technických norem (RTS) stanovujících třídy nástrojů, které mohou být použity pro výpočet pohyblivé složky odměny. RTS budou součástí jednotného souboru pravidel (Single rulebook) zaměřených na posílení harmonizace regulace v EU. 

Návrh RTS stanovují pravidla, která zajistí, že se úvěrová kvalita instituce bude odrážet v kvalitě nástrojů, které emituje, a že jsou tyto nástroje vhodné pro výpočet pohyblivé složky odměny. 

Návrh RTS zavádí požadavky pro další nástroje pro účely odměňování ve formě pohyblivé složky, a to nástroje:
  • odpovídající Tier 1 (tzv. AT1 neboli Additional Tier 1);
  • odpovídající Tier 2; a
  • další nástroje. 
RTS dále definují odpisové a konverzní mechanismy pro Tier 2 a další nástroje. 

Aby bylo zajištěno, že třídy nástrojů jsou vhodné pro účely stanovení pohyblivé složky odměny, měly by brát v úvahu dlouhodobý zájem instituce a motivovat zaměstnance k obezřetnosti při riskování. V tomto ohledu musí mít proto tyto nástroje dostatečně dlouhou dobu splatnosti.

RTS dále požadují, aby byly tyto nástroje vydávány za tržních podmínek. Podle návrhu bude muset být významná část emise (alespoň 60 %) vydávána soukromě nebo veřejně jiným investorům. 

Komentáře a připomínky mohou být zasílány EBA do 29. října 2013 prostřednictvím tohoto webového formuláře .  

Veřejné slyšení se se koná dopoledne dne 3. října v sídle EBA. 

Na tomto odkazu naleznete návrh regulačních technických norem (RTS) EBA ke stanovení tříd nástrojů, které mohou být použity pro výpočet pohyblivé složky odměny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.